Neurofeedback

Neurofeedback is een voor Nederland een nieuwe snel opkomende methode om hersenfuncties te oefenen efficiënter en beter te kunnen functioneren. Neurofeedback is daarom geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Neurofeedback training kan helpen bij alle vormen van onrust in de hersenactiviteit, en vermindert klachten op mentaal, fysiek en emotioneel gebied. Ook bij depressieve gevoelens, een burn-out, angsten, spanningen, slaapproblemen en concentratieproblemen. 

Feedback betekent terugkoppeling.
De informatie die de hersenen geven wordt met een bepaalde correctie aan de patiënt /cliënt teruggegeven. De hersenactiviteit en met name de onrust wordt door middel van sensoren op het hoofd geregistreerd. De terugkoppeling vindt plaats door middel van beeld en geluid.

Het bijzondere van de hersenen is dat ze in staat zijn om te leren. Ze zijn in staat om onderlinge verbindingen te leggen en sommige functies van elkaar over te nemen. De hersenen signaleren veranderingen en gaan zich automatisch reorganiseren. Deze zelfregulatie en zoeken naar een natuurlijk evenwicht resulteert in het toepassen van het aangeleerde.

Er wordt in Gemert gebruik gemaakt van een geavanceerde technologische methode: NeurOptimal 3 (NO3) volgens Zengar. Dit is de enige bestaande software die specifiek is ontworpen om te werken met het non-liniaire, dynamische systeem van onze hersenen.

Neurofeedback Gemert
Burg.de Bekkerlaan 32
5421 JM Gemert
0492-344 560
j.timp@chello.nl